Basilica Santa Maria del Popolo

wveRome4

Basilica Santa Maria del Popolo

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Kerk met 2 Caravaggio's en een Rafael

De oorsprong van de basiliek is zeer ongebruikelijk . Volgens een legende werd de plek waar de kerk uiteindelijk werd gebouwd, achtervolgd door de geest van Nero, een Romeinse keizer die regeerde van 54 tot 68 na Christus. Op zijn begraafplaats stond een betoverde walnotenboom vol kraaien.

Om een ​​einde te maken aan deze mythe gaf paus Paschalis II in 1099 opdracht om de boom om te hakken en gaf hij opdracht om in plaats daarvan een romaanse kapel te bouwen . De kapel werd vergroot in 1227 en later gereconstrueerd tussen 1472 en 1477. In 1513 werden verschillende van de meest invloedrijke kunstenaars uit die periode , zoals Pinturicchio, Raphael, Caravaggio en Bernini, gevraagd om de muren en plafonds van de tempel te versieren.

Onder de prachtige kunstwerken die in de kerk te vinden zijn, is het de moeite waard om de Kapel Cerasi te benadrukken, die twee doeken van Caravaggio uit 1600 herbergt. Rechts van het koor, aan de zijkant van de kapel. Tiberius Cerasi moet rijk geweest zijn , want hij deed beroep op de populairste kunstenaars van het moment. Zo liet hij de kapel herbouwen door Carlo Maderno. Caracci schilderde de rest van de kapel.

, en de Kapel Chigi , gebouwd en ingericht door Raphael.

Maandag - vrijdag: 7.00 uur tot 12.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur

This point of interest is part of the tour: wveRome4


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.