Boog van Titus

WveRome1

Boog van Titus

Rome, Municipio I, Lazio 00186, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Deze boog werd in 81 door keizer Domitianus gebouwd ter ere van zijn (onlangs overleden) broer, keizer Titus, en om de campagne van Rome te vieren om enkele ernstige opstanden in Judea (Jeruzalem) neer te slaan. Deze nederlaag is ook het begin van de diaspora van de Joden.

De opbrengsten (o.a. veel slaven en inhoud tempel van Jeruzalem, ...) van deze succesvolle campagnes gingen ook naar de kosten van de bouw van het Colosseum .

Een van de meest opvallende reliëfs op de boog toont de Romeinse soldaten die de Menora, een zevenarmige kandelaar, uit de Joodse tempel in Jeruzalem dragen. Dit reliëf is een belangrijk historisch document, omdat het een van de weinige afbeeldingen is van de Joodse tempel die bewaard is gebleven.

----------------------

Een monument van overwinning en glorie:

De Boog van Titus is een triomfboog in Rome, gebouwd in 81 na Christus ter ere van keizer Titus en zijn vader Vespasianus. De boog is een symbool van de overwinning van de Romeinen op de Joden in de Joodse Oorlog en de verwoesting van de Tweede Tempel in Jeruzalem in 70 na Christus.

Een blikvanger op het Forum Romanum:

De Boog van Titus bevindt zich op het Forum Romanum, het politieke en religieuze centrum van het oude Rome. De boog is gemaakt van wit marmer en is 15 meter hoog. De boog is versierd met reliëfs die de overwinning van Titus en de plundering van Jeruzalem voorstellen.

Een symbool met een complexe geschiedenis:

De Boog van Titus is een belangrijk symbool van de Romeinse overwinning en macht. De boog is echter ook een controversieel monument, vanwege de afbeelding van de plundering van Jeruzalem en de Joodse gevangenen.

Een fascinerend monument met veel te bieden:

De Boog van Titus is een fascinerend monument met veel te bieden aan bezoekers. De boog is een symbool van de Romeinse geschiedenis en cultuur, en biedt een uniek kijkje in de Joodse geschiedenis.

This point of interest is part of the tour: WveRome1


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.