Galleria Doria Pamphilj

wveRome2

Galleria Doria Pamphilj

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

In het 16e eeuwse paleis van de familie Doria (Palazzo Doria Pamphilj) is de Galleria Doria Pamphilj gevestigd, een museum met voornamelijk schilderijen uit de privécollectie van deze familie. De schilderijen hangen in tien prachtige ruimtes zoals de troonzaal en balzaal. Mede doordat het paleis nog niet ontdekt is door het massatoerisme, is dit een schitterende plek om te bezoeken in Rome.

Oorspronkelijk werd het paleis gebouwd voor de familie Pamphilj (Paus Innocentius X behoorde tot deze familie), maar nadat de familie in de 18e eeuw geen erfgenaam meer had, besloot Paus Clemens XII om alle eigendommen aan de Doria familie te geven. Meerdere generaties van deze familie waren enorme kunstliefhebbers, waardoor dit paleis van onder naar boven vol hangt met schilderijen. De collectie van Galleria Doria Pamphilj bevat o.a. meesterwerken van Titiaan, Rafaël, Caravaggio, Correggio en Vélazquez.

Het is ook mogelijk om de privéappartementen van prinses Doria te bezoeken in combinatie met het toegangsticket tot de galleria. Palazzo Doria Pamphilj is de thuisbasis van prinsen en prinsessen sinds de zeventiende eeuw, toen Camillo Pamphilj de residentie met prachtige kamers wilde uitbreiden. Andere appartementen in het gebouw worden nog steeds bewoond door de afstammelingen van de familie Doria Pamphilj. Verder kunt u de kapel bezoeken van dit adellijke paleis.

Tickets Doria Pamphilj, vanaf € 17,00

Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 19.00 (laatste toegang om 17.30 uur)
Van vrijdag tot zondag van 10.00 tot 20.00 uur (laatste toegang om 18.30 uur)

-------------------------

Galleria Doria Pamphilj: Een schatkamer van kunst in Rome

Welkom in Galleria Doria Pamphilj, een van de meest prestigieuze privékunstverzamelingen ter wereld, gelegen in het hart van Rome!

Stap binnen in een palazzo uit de 17e eeuw en verken een schatkamer van meesterwerken van Italiaanse schilders, waaronder Caravaggio, Tiziano, Raphael en Velázquez.

Een adembenemende collectie:

 • Meesterwerken: Bewonder meer dan 500 schilderijen, sculpturen en andere kunstwerken van de 15e tot de 18e eeuw, waaronder beroemde werken zoals "Portret van Innocentius X" van Velázquez, "Rust tijdens de vlucht naar Egypte" van Caravaggio en "Galatea" van Raphael.

  Opent in een nieuw vensterwww.cntraveler.com

  Galleria Doria Pamphilj Rome

 • Unieke sfeer: De kunstwerken zijn tentoongesteld in de weelderige kamers van het palazzo, waardoor een unieke en intieme sfeer ontstaat.
 • Een reis door de kunstgeschiedenis: Wandel door de galerijen en ervaar de ontwikkeling van de Italiaanse kunst door de eeuwen heen.

Een blik in het leven van de adel:

 • Palazzo Doria Pamphilj: Het palazzo was de residentie van de familie Doria Pamphilj, een van de machtigste en rijkste families in Rome.
 • Interieur: Bewonder de prachtige fresco's, meubels en andere decoraties die de rijkdom en status van de familie weerspiegelen.
 • Een kijkje in het verleden: De galerij biedt een unieke blik in het leven van de adel in de 17e en 18e eeuw.

Een onvergetelijke ervaring:

 • Unieke kans: Galleria Doria Pamphilj is een van de weinige grote privékunstverzamelingen die open is voor het publiek.
 • Een must-see voor kunstliefhebbers: De galerij is een absolute must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in Italiaanse kunst en geschiedenis.
 • Een onvergetelijke ervaring: Geniet van een unieke en onvergetelijke ervaring in deze schatkamer van kunst.

Extra informatie:

 • Adres: Via del Corso, 305, 00186 Roma RM, Italië
 • Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 9:00 tot 19:00 uur.
 • Toegang: Reservering verplicht via de website.

Bonus anekdotes:

 • De collectie van Galleria Doria Pamphilj is tot stand gekomen door huwelijken, erfenissen en aankopen van de familie Doria Pamphilj.
 • De galerij is een populaire filmlocatie en is te zien in films zoals "The Talented Mr. Ripley" en "Angels & Demons".
 • In 2017 werd een nieuw museum geopend in de galerij, met een focus op 17e-eeuwse schilderkunst.

This point of interest is part of the tour: wveRome2


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.