Galleria Sciarra

wveRome2

Galleria Sciarra

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Art nouveau parel

De weelderige binnenplaats werd eind 19e eeuw gebouwd voor de rijke, invloedrijke familie Sciarra. Het was bedoeld als een winkelcentrum, dat, als het winkelcentrum tot bloei zou komen, misschien wel een van de mooiste winkelcentra van Rome zou zijn.

Elke centimeter van de vier verdiepingen tellende muren die de ruimte omsluiten, is bedekt met kleurrijke fresco's van vrouwen en mannen, omringd door elegante, krullende bloemmotieven. De vrouwen staan ​​centraal, aangezien het prachtige kunstwerk, geschilderd door Giuseppe Cellini, bedoeld is om vrouwen in de verschillende levensfasen te eren.

Het glazen en ijzeren plafond laat zonlicht naar de binnenplaats schijnen, waardoor de details in de fresco's worden verlicht. Als de zon ondergaat, gaan de lichten aan en dompelt de binnenplaats in een warme gele gloed.

--------------------------------------------

Welkom in de Galleria Sciarra: Een oase van art nouveau in het hart van Rome!

Vergeet de drukte van de Trevi-fontein voor even en stap met me mee in een verborgen juweel: de Galleria Sciarra. Dit prachtige passagegebied, gebouwd in de late 19e eeuw, is een waar feest voor de zintuigen, doordrenkt van geschiedenis en artistieke schoonheid.

Een architectonisch juweeltje:

  • Art nouveau grandeur: Ontworpen door Giuseppe De Angelis, is de Galleria Sciarra een van de weinige voorbeelden van art nouveau-architectuur in Rome. De smeedijzeren structuur, gecombineerd met glas en keramiek, zorgt voor een licht en elegante sfeer.
  • Vier verdiepingen vol wonderen: Wandel door de vier verdiepingen van de Galleria en ontdek boetiekjes, cafés en kunstgaleries. Laat u betoveren door de mozaïeken, sierlijke balustrades en kleurrijke fresco's die elk hoekje verfraaien.

Een reis door de geschiedenis:

  • Gebouwd voor een prins: De Galleria Sciarra werd oorspronkelijk gebouwd voor Prins Maffeo Barberini-Colonna di Sciarra, die een plek wilde creëren waar zijn verschillende interesses samenkwamen.
  • Wandelend door de tijd: Hoewel de winkels en bedrijven veranderd zijn, blijft de sfeer van de Galleria behouden. Sluit uw ogen en verbeeld u het elegante publiek uit de late 19e eeuw die door de passage wandelde.

Meer dan alleen winkelen:

  • Kunst en cultuur: Naast winkelen, kunt u genieten van tentoonstellingen in de kunstgaleries of gewoon rustig zitten in een café en de mensen voorbij zien lopen.
  • Hidden gem: Ver weg van de grote drukte biedt de Galleria Sciarra een rustigere plek om de schoonheid van Rome te ervaren.

Extra informatie:

  • Adres: Via Minghetti, 20, 00187 Roma RM, Italië
  • Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur, zondag van 10:00 tot 13:00 uur
  • Toegang: Gratis

This point of interest is part of the tour: wveRome2


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.