La Rinascente

wveRome2

La Rinascente

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Moderne department store met in de kelder Romeinse archeologie

Via del Tritone : La Rinascente opende namelijk een gloednieuwe vestiging, aan de Via del Tritone. Er zijn maar liefst acht verdiepingen, met in totaal veertienduizend vierkante meter voor het ruime winkelaanbod (verdeeld over vijf verdiepingen) én voor een aantal restaurants (verdeeld over de zesde en zevende verdieping).

Maar het spektakelstuk vind je ónder al die winkel- en restaurantruimte. Hier schuilt namelijk nog een uniek stukje Romeinse geschiedenis. Tijdens de werkzaamheden aan het warenhuis ontdekten archeologen vijftien bogen van het Aqua Virgo-aquaduct, net als restanten van het Salaria Vetus-aquaduct.. Ook werd er een klein thermencomplex opgegraven, met prachtig mozaïek en marmeren vloeren, net als ruïnes van woningen en delen van grafmonumenten.

Tijdens of na het winkelen kun je – helemaal gratis – deze Romeinse resten bewonderen. Aan de hand van virtuele reconstructies krijg je een goed beeld van hoe deze aquaducten werden gebruikt voor de watervoorziening in de stad en hoe dit stukje Rome er in de oudheid uitzag.

Via del Tritone 61. Het warenhuis is elke dag geopend van 9.30 tot 23.00 uur.

----------------

Welkom bij La Rinascente in Via del Tritone!

Een ware beleving op het gebied van mode, design en gastronomie:

La Rinascente is een Italiaans warenhuis met een rijke historie en een unieke sfeer. De winkel in Via del Tritone, gelegen in het hart van Rome, is een ware beleving op het gebied van mode, design en gastronomie.

Stap binnen in een wereld van luxe:

 • Verken de verschillende etages: La Rinascente telt zes etages, elk met een eigen thema. Op de begane grond vind je de mooiste modemerken, terwijl je op de bovenste etages terecht kunt voor design, interieur, beauty en gastronomie.
 • Bewonder de architectuur: Het gebouw is een prachtig voorbeeld van Italiaanse architectuur. De hoge plafonds, de wijde trappen en de grote ramen zorgen voor een lichte en ruimtelijke sfeer.
 • Geniet van het uitzicht: Op de bovenste etage vind je een terras met een panoramisch uitzicht over Rome.

Enkele hoogtepunten van La Rinascente:

 • De modeafdeling: La Rinascente heeft een uitgebreide modeafdeling met alle bekende merken, van haute couture tot casual wear.
 • De designafdeling: Op de designafdeling vind je een unieke collectie meubels, lampen, accessoires en andere designobjecten.
 • De gastronomische afdeling: La Rinascente heeft een uitgebreide gastronomische afdeling met verse producten, delicatessen en wijnen uit heel Italië.
 • Het restaurant: Op de bovenste etage vind je een restaurant met een prachtig uitzicht over Rome. Hier kun je genieten van heerlijke Italiaanse gerechten.

La Rinascente is meer dan een warenhuis, het is een unieke beleving. Kom langs en laat je verrassen door de schoonheid, de luxe en de kwaliteit van La Rinascente!

Extra informatie:

 • Adres: Via del Tritone, 60, 00187 Roma RM, Italië
 • Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 9:30 uur tot 20:00 uur, zondag van 10:00 uur tot 20:00 uur
 • Website: https://www.rinascente.it/

Anekdotes:

 • La Rinascente werd in 1865 opgericht in Milaan.
 • La Rinascente heeft filialen in heel Italië.
 • La Rinascente is een van de grootste warenhuizen in Europa.
 • La Rinascente is een populaire plek voor toeristen en locals.

This point of interest is part of the tour: wveRome2


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.