Museo dell'Ana Pacis

wveRome4

Museo dell'Ana Pacis

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

in een strict modern Richard Meier paviljoen , museum geopened in 2006
altaar van de vrede

De Ara Pacis is een van de grootste artistieke werken van de Ouden. Het werd gebouwd om de consolidatie van de macht van Rome onder Augustus te vieren , ter gelegenheid van zijn overwinningen ten noorden van de Alpen tussen 16 en 13 voor Christus.

Het werk – gebouwd langs de Via Flaminia en grenzend aan de Campus Martius , of Veld van Mars, in het noorden – werd ingehuldigd in 9 voor Christus. Het werd echter al snel vergeten en lag enige tijd begraven en verborgen, gezien de kenmerken van het terrein en de frequente overstromingen van de Tiber.

In 1937-1938 werd het Vredesaltaar eindelijk opgegraven, ter gelegenheid van de tweeduizendste verjaardag van de geboorte van Augustus, dankzij de inspanningen van de archeoloog Giuseppe Moretti.

Na gerestaureerd en verplaatst te zijn naar de Lungotevere Avenue, grenzend aan de Tiber, werd de Ara Pacis vervolgens jarenlang bedreigd als gevolg van het falen van de container, die hem niet kon beschermen tegen het verkeer, de smog en de afzettingen die zich op de boot vormden. marmer- en gipswerken

This point of interest is part of the tour: wveRome4


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.