Palazzo di Venezia

wveRome2

Palazzo di Venezia

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Privé-woning van Mussolini en plaats van zijn speeches over WO II

In 1469 werd het een residentieel pauselijk paleis, na een enorme uitbreiding te hebben ondergaan, en in 1564 schonk paus Pius IV , om de sympathie van de Republiek Venetië te winnen , het landhuis aan de Venetiaanse ambassade in Rome op de voorwaarden dat een deel van het gebouw het appartement Cibo zou blijven als residentie voor de kardinalen, en dat de republiek zou zorgen voor het onderhoud en de toekomstige restauratie van het gebouw

Vanaf het Verdrag van Campoformio (1797) gedurende de negentiende eeuw, toen Oostenrijk de ter ziele gegane Republiek opvolgde, was het gebouw de zetel van de Oostenrijkse ambassadeur in het Vaticaan . In 1916 nam Italië , in oorlog met Oostenrijk-Hongarije , het gebouw in beslag. Het werd vervolgens hersteld.

Tijdens de fascistische periode gebruikte Mussolini het paleis als regeringszetel en privéwoning. Vanaf het balkon van het paleis sprak hij de menigte vele malen toe, bijvoorbeeld na de Ethiopische verovering of bij de deelname van Italië aan de Tweede Wereldoorlog. Hij ondernam grootschalige werkzaamheden om de bovenste verdieping te renoveren tot privéappartementen, waarbij hij de huishouding opzette voor zijn vrouw Rachele Mussolini , zijn kinderen en zijn minnares Clara Petacci .

Op advies van Achille Starace liet Mussolini in de regel 's nachts het licht in zijn kantoor branden om een ​​beeld te cultiveren van een workaholic die zich volledig wijdde aan officiële zaken - 'een man die nooit slaapt', zoals herhaald door de propaganda.

Het was in het Palazzo Venezia, in de Stanza del Pappagallo (Zaal van de Papegaai) waar het fascistische regime ten einde kwam: een paleisstaatsgreep waarin de Orde van de Dag van graaf Grandi werd uiteengezet en waarin werd geëist dat de macht van Mussolini door de koning zou worden weggenomen. Door de stemming van de Grote Raad voor het Fascisme bleef Mussolini in de minderheid, waardoor de koning hem kon ontslaan en arresteren.

-----------------------------

Sta op het Piazza Venezia en bewonder dit indrukwekkende 15e-eeuwse paleis, ooit een pauselijke residentie en centrum van macht, en nu een museum rijk aan schatten.

Een reis door de tijd:

 • Middeleeuws meesterwerk: Wandel door de majestueuze Renaissance binnenplaats en bewonder de elegante architectuur met Venetiaanse invloeden.
 • Pauselijke grandeur: Bezoek de appartementen van de pausen, ingericht met fresco's, sculpturen en meubilair die hun macht en rijkdom weerspiegelen.
 • Van pauselijk paleis tot republikeins museum: Ontdek hoe het paleis door de eeuwen heen is getransformeerd, van pauselijke residentie tot ambassade en nu nationaal museum.

Schatten van kunst en geschiedenis:

 • Nationale museum: Verken de rijke collecties van het museum, met archeologische vondsten, middeleeuwse sculpturen, Renaissance-schilderijen en decoratieve kunst.
 • Tentoonstellingen: Wandel door wisselende tentoonstellingen die verschillende thema's uit de Italiaanse kunst en geschiedenis belichten.
 • Loggia di Mantegna: Bewonder de prachtige fresco's van de Renaissance-schilder Andrea Mantegna, een hoogtepunt van het museum.

Meer dan muurmuren:

 • Uitzichten over Rome: Beklim de Torre del Maramaldo voor een adembenemend uitzicht over de stad, van de Colosseum tot de Sint-Pieterse basiliek.
 • Tuinen: Ontspan in de rustige binnenhoven en tuinen van het paleis, een oase van rust in het drukke stadscentrum.
 • Evenementen: Geniet van concerten, lezingen en andere culturele evenementen die regelmatig in het paleis worden georganiseerd.

Extra informatie:

 • Adres: Piazza Venezia, 00186 Roma RM, Italië
 • Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 8:30 tot 19:30 uur.
 • Toegang: Ticketprijzen variëren afhankelijk van tentoonstellingen.
 • Website: <ongeldige URL verwijderd>

Tips:

 • Reserveer vooraf je tickets om wachtrijen te vermijden.
 • Neem een gids mee of download een audiogids om meer te weten te komen over de geschiedenis en de kunstwerken in het museum.
 • Combineer je bezoek met een wandeling door het Piazza Venezia en bekijk andere monumenten in de omgeving.

Bonus anekdotes:

 • Het Palazzo di Venezia werd gebouwd in opdracht van kardinaal Pietro Barbo, die later paus Paul II werd.
 • Het paleis was gedurende een tijd de zetel van de Venetiaanse ambassade in Rome, vandaar de naam.
 • Mussolini gebruikte het paleis als balkon voor toespraken tijdens zijn regime.

This point of interest is part of the tour: wveRome2


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.