Passeggiata del Pincio

wveRome4

Passeggiata del Pincio

Rome, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

an de bekendste historisch-romantische routes in Rome . Naast de artistieke waarde (langs de route kom je fonteinen, villa’s en standbeelden tegen) zijn de panoramische uitzichten over Rome van groot belang . Het Pincio- terras , dat overeenkomt met Piazza Napoleone I, is het meest spectaculaire punt van de wandeling. De route die vrijwel de hele Pincio beslaat , kan worden gestart vanaf de hellingen die omhoog gaan vanaf Piazza del Popolo, vanaf Viale di Villa Medici, vanaf Viale delle Magnolie en vanaf het viaduct op Muro Torto. Het project om de toegang tot deze tuin openbaar te maken was van Giuseppe Valadier, aan wie ook een standbeeld is opgedragen

De bustes op de Pinciolanen
Wandelend langs de met bomen omzoomde lanen kunt u 229 bustes bewonderen die evenveel illustere figuren uit de Italiaanse geschiedenis van de 18e tot de 19e eeuw voorstellen. Onder deze herinneren we ons in het bijzonder die van Raffello Sanzio, zichtbaar op korte afstand van het terras en die van Giuseppe Valadier (noordwestkant begrensd door Viale del Muro Torto), gelegen in het midden van een boomexedra.

De Pinciano Obelisk en de waterklok
Om de route verder te verrijken zijn er de Pinciano Obelisk op het Boekarestplein en de Waterklok aan de oostkant van de Pincio . Het is een van de symbolen van de Pinciano-heuvel en een karakteristiek architectonisch element van de Walk. Het is een hydrochronometer die wordt ondersteund door een rots in het midden van een vijver. De constructie werd toegeschreven aan de Dominicaanse vader Giovanni Battista Embriago en in 1873 werd het op de huidige plaats geïnstalleerd.

Aan de Viale Gabriele d'Annunzio staat het monument voor de Garibaldiaanse martelaarsbroers Enrico en Giovanni Cairoli die in 1867 sneuvelden. Ook vanaf hier kun je een prachtig panorama bewonderen richting een deel van Rome. Aan het einde van de laan werd het standbeeld van Cybele geplaatst , daterend uit het Antonijnse tijdperk, dat samen met de beelden van Polyhymnia en Overvloed , vandaag voor de ingang van Villa Medici, bewaard werden in het Palazzo dei Conservatori in de Campidoglio. De drie beelden werden in 1846 overgebracht naar de Pincio . In 1922 werd het monument voor Enrico Toti opgericht .

Ten slotte staat in het zuidoostelijke deel van Colle Pinciano Villa Medici met zijn prachtige tuinen. Het is een majestueus historisch renaissancegebouw, gebouwd tussen 1564 en 1580 in opdracht van de Medici-familie. Sinds 1803 is hier de Franse Academie gevestigd. De elegante gevel wordt voorafgegaan door de tuinen, die zich uitstrekken over ongeveer 7 hectare en nog steeds hun zestiende-eeuwse uitstraling behouden.

This point of interest is part of the tour: wveRome4


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.