Piazza Barberini

wveRome2

Piazza Barberini

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Plein met Fontana del Tritone van Gian Lorenzo Bernini

Het is een van de zenuwcentra van de stad. Het plein dankt zijn naam aan het Palazzo Barberini , dat hier gevestigd is.

In het midden staat de prachtige Fontana del Tritone van Gian Lorenzo Bernini (1632-37) .

Fontana del Tritone is gemaakt door Bernini als eerbetoon aan paus Urbanus VIII in opdracht van de familie Barberini, waar ook de paus bij hoorde. Voor hij Paus werd en zijn naam veranderde heette hij Maffeo Barberini.

Er zijn verschillende elementen in de fontein verwerkt die verwijzen naar paus Urbanus VIII en de familie Barberini. Zoals de drie bijen die ook in het schild van de familie verwerkt zijn. De tiara en sleutel verwijzen naar de paus.De fontein is een illustratie van het verhaal van Ovid’s metamorfose, eerste boek. Het verhaal vertelt over hoe Triton, zoon van Neptunus, op zijn hoorn blaasde en hiermee een einde maakte aan de grote vloed.Triton wordt afgebeeld als een gespierde zeegod. Hij zit knielend op een sint Jakobsschelp en wordt gedragen door vier dolfijnen.Een jaar nadat Fontana del Tritone was afgerond stierf paus Urbanus VIII.

Over de Trevi fontein gaat het verhaal dat wie een munt over zijn schouder in de fontein gooit ooit terug zal keren in Rome. Over Fontana del Tritone wordt hetzelfde gezegd.

----------------------------

De Piazza Barberini is een plein in Rome, gelegen in de wijk Trevi. Het plein werd ontworpen in de 17e eeuw door de familie Barberini, een machtige familie die in die tijd veel invloed had in Rome. Het plein is vernoemd naar de Fontana dei Tritoni, de beroemde fontein in het midden van het plein.

Een levendig plein met veel te zien:

  • Bewonder de prachtige fonteinen: Het plein is versierd met twee prachtige fonteinen: de Fontana dei Tritoni en de Fontana delle Api.
  • Bezoek de beroemde kerken: Aan het plein bevinden zich twee beroemde kerken: de Santa Maria della Vittoria en de San Carlino alle Quattro Fontane.
  • Geniet van de sfeer: Het plein is een populaire plek voor toeristen en locals om te ontspannen en te genieten van de sfeer.

Enkele hoogtepunten van het plein:

  • De Fontana dei Tritoni: De Fontana dei Tritoni is een prachtige fontein die is ontworpen door Gian Lorenzo Bernini. De fontein is versierd met beelden van tritons, zeepaardjes en andere waterwezens.
  • De Fontana delle Api: De Fontana delle Api is een kleinere fontein die is ontworpen door Francesco Borromini. De fontein is versierd met beelden van bijen, het symbool van de familie Barberini.
  • De Santa Maria della Vittoria: De Santa Maria della Vittoria is een kerk die is beroemd om de kapel van Sint Teresa, een meesterwerk van Gian Lorenzo Bernini.
  • De San Carlino alle Quattro Fontane: De San Carlino alle Quattro Fontane is een kleine kerk die is ontworpen door Francesco Borromini. De kerk is een mooi voorbeeld van de barokstijl.

This point of interest is part of the tour: wveRome2


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.