Piazza Navona

wveRome2

Piazza Navona

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Bekend plein op plaats van vroeger Romeins stadion met fonteinen van Bernini en della Porta.

Piazza Navona is een van de mooiste en bekendste pleinen in het centrum van Rome. In 86 na Christus liet keizer Domitianus dit plein aanleggen met de opvallende, langgerekte vorm. Deze vorm is te danken aan zijn oorspronkelijke functie van het stadion voor atletiekwedstrijden (Circus Agonalis) met tribunes voor 20.000 toeschouwers.

Toen Pamphilj-paus Innocentius X halverwege de zeventiende eeuw aan de macht kwam, richtte hij Piazza Navona – tot dan een eenvoudig plein dat in de loop der eeuwen ontstaan was op de plek van het antieke stadion van Domitianus – opnieuw in. Er kwam een indrukwekkend familiepaleis (de huidige Braziliaanse ambassade, links naast de Sant’Agnese in Agone)

Bernini de opdracht voor de bouw van de fontein ‘La Fontana dei Quattro Fiumi’ (De Vierstromenfontein, waarbij de vier beelden verwijzen naar de rivieren de Donau, Ganges, Nijl en Rio de la Plata). De 16 meter hoge obelisk van de fontein komt oorspronkelijk uit het Circus van Maxentius die aan de Via Appia stond.

Behalve deze Vierstromenfontein heeft het plein nog twee kleinere fonteinen van Giacomo della Porta, een leerling van Michelangelo. Genaamd de Fontana del Moro (de Morenfontein) en de Fontana del Nettuno (Neptunusfontein).

Vijf meter onder straatniveau zijn diverse opgravingen gedaan van het oorsponkelijke Stadio di Domiziano; deze opgravingen kunt u ook bezoeken bij Piazza Navona. De opgravingen zijn dagelijks geopend van 10:00 – 19:00 uur en een ticket kost € 8,50.

In het Palazzo Braschi, het paleis aan het plein, is tegenwoordig het Museo di Roma gevestigd. Hier wordt u de geschiedenis van Rome door de eeuwen verteld aan de hand van tal van schilderijen, gravure’s en andere oude kunstwerken. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 – 19:00 uur en een ticket kost € 8,00

-------------------------

Welkom op Piazza Navona, het spectaculaire openluchtmuseum van Rome!

Vergeet de drukte van de Trevi-fontein even en duik in de bruisende atmosfeer van Piazza Navona. Dit iconische plein, gebouwd op de resten van een oud Romeins stadion, is een must-see voor elke bezoeker van de Eeuwige Stad. Laten we samen de geschiedenis, kunst en charme van dit unieke plein ontdekken!

Een reis door de tijd:

  • Romeinse wortels: Wandel over de ovalen vorm van het plein, dezelfde vorm als het voormalige Domitianushof, een stadion uit de 1e eeuw na Christus. Sluit uw ogen en beeld u atleten en paardenrennen voor.
  • Barokke metamorfose: In de 15e eeuw transformeerde het plein tot een levendige markt. In de 17e eeuw kreeg het zijn barokke grandeur onder leiding van Bernini, met sculpturen, fonteinen en prachtige gebouwen.
  • Getuige van geschiedenis: Bewonder de Palazzo Pamphilj, het woonpaleis van de machtige Pamphilj familie, en de Santa Agnese in Agone kerk, met haar koepel ontworpen door Borromini.

Een feest voor de zintuigen:

  • Fontanenfontein: Laat je betoveren door de Trevi-fontein, de grootste en meest beroemde fontein van het plein. Bewonder de Tritone, Nereïden en zeemonsters van Bernini.
  • Vier Rivieren: Ontdek de fontein "De Vier Rivieren", ook van Bernini, met goden die de Donau, de Ganges, de Nijl en de Rio de la Plata symboliseren.
  • Straatartiesten: Verwonder je over de kleurrijke kostuums, acrobatische kunsten en muzikale talenten van de straatartiesten die het plein tot leven brengen.

Een oase van genot:

  • Gelato verleiding: Geef toe aan de zoete lokroep van de vele ijssalons en proef een verfrissende gelato in Italiaanse stijl.
  • Café cultuur: Neem plaats op een terrasje van een van de elegante cafés, geniet van een kop koffie of een glas wijn en observeer de drukte op het plein.
  • Winkelen in stijl: Ontdek de unieke winkeltjes rondom het plein, van souvenirkraampjes tot chique designerboetieks.

This point of interest is part of the tour: wveRome2


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.