Piazza della Madonna dei Monti

WveRome1

Piazza della Madonna dei Monti

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Rione Monti , de oudste wijk van de stad, maar ook, ondanks zijn lange geschiedenis, een jonge en dynamische wijk bezaaid met schilderachtige en trendy kleine plaatsen, vintage winkels , aperitiefbars en Romeinse trattoria's.

Het plein ontleent zijn naam aan de kerk van Santa Maria dei Monti , waarvan de linkerkant uitkijkt op het plein. Elegant en majestueus, met een stijl die de overgang markeert van renaissance naar barok , werd de kerk gebouwd door paus Gregorius XIII op de plaats van een ouder klooster van Clarissen-nonnen na de ontdekking van een zogenaamd wonderbaarlijk fresco met de afbeelding van de Maagd .

De architect die verantwoordelijk was voor de bouw ervan was Giacomo Della Porta , die een paar jaar later, onder het pontificaat van Sixtus V, ook de prachtige fontein ontwierp die het plein siert, bekend als de Fontein van de Catechumenen van het 17e-eeuwse College van Neofyten en Catechumenen gebouwd naast de kerk. Het eenvoudige ontwerp, een achthoekige tank met twee overlappende bassins en het gemeenschappelijke travertijn dat voor de constructie ervan is gebruikt, zijn het bewijs van het populaire en intensieve gebruik waarvoor de fontein oorspronkelijk bedoeld was, aangezien het plein destijds werd gebruikt als marktplaats.

--------------------------------

Een charmant plein in het hart van Rome:

Verscholen in de wijk Monti, op een steenworp afstand van het Colosseum, vind je de Piazza della Madonna dei Monti. Dit charmante plein, omgeven door pittoreske gebouwen en gezellige terrassen, ademt een ontspannen sfeer en biedt een oase van rust in de drukke stad.

Een oase van rust met een rijke geschiedenis:

Het plein dankt zijn naam aan de 16e-eeuwse kerk Santa Maria dei Monti, die met haar sierlijke façade het centrale punt vormt. De kerk herbergt een wonderbaarlijk icoon van de Madonna, die al eeuwenlang vereerd wordt door de lokale bevolking.

Een ontmoetingsplaats met een levendige sfeer:

De Piazza della Madonna dei Monti is een geliefde ontmoetingsplaats voor zowel locals als toeristen. Op de terrassen geniet je van een kopje koffie of een heerlijke maaltijd, terwijl je de levendige sfeer van het plein opsnuift. Straatartiesten, ambachtelijke markten en spontane concerten zorgen voor een extra vleugje charme.

Een schatkist vol bezienswaardigheden:

Naast de kerk zijn er nog diverse andere bezienswaardigheden op het plein te bewonderen:

  • De fontein van Giacomo Della Porta: Een 16e-eeuwse fontein met fraaie sculpturen, die een frisse noot toevoegt aan het plein.
  • De obelisk van de Dogana: Een antieke obelisk die oorspronkelijk in de haven van Rome stond, nu een symbool van de rijke geschiedenis van de stad.
  • De vele palazzi: De gebouwen rondom het plein dateren uit verschillende periodes en tonen een interessante mix van bouwstijlen.

Een perfecte plek om te ontspannen en te genieten:

De Piazza della Madonna dei Monti is de perfecte plek om te ontspannen na een dag vol sightseeing. Geniet van de zon op een terrasje, bewonder de architectuur, of ga op zoek naar unieke souvenirs in de boetiekjes.

Tips van de gids:

  • Bezoek de kerk Santa Maria dei Monti en bewonder het wonderbaarlijke icoon van de Madonna.
  • Proef de lokale keuken in een van de gezellige restaurants op het plein.
  • Bezoek de markt op zondagochtend voor unieke handgemaakte producten.
  • Geniet van een gratis concert of voorstelling op het plein.

This point of interest is part of the tour: WveRome1


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.