Piazza di Spagna / Spaanse trappen

wveRome4

Piazza di Spagna / Spaanse trappen

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Beroemde Spaanse trappen
Met fontein van de lekkende boot en het huis van de schrijfster van Frankenstein.


Romantisch centrum van het negentiende-eeuwse Rome, dat al in de vijftiende eeuw een zeer belangrijke commerciële rol op zich nam vanwege de aanwezigheid van vele hotels en huizen bewoond door buitenlanders, die door de vertegenwoordigers van de Spaanse en Franse regering naar dit gebied werden teruggeroepen.

Onder het pontificaat van Innocentius XIII, en onder leiding van de Romeinse architect Francesco De Santis , werd de Scalinata di Trinità dei Monti (1723-26) gebouwd, een schilderachtige verbinding tussen de hellingen van de Pincio , gedomineerd door de kerk van de Santissima Trinità , en het onderstaande Piazza di Spagna , dat een ontmoetingsplaats was voor alle burgers.

In feite is de trap zelfs vandaag nog een ontmoetings- en verzamelplaats, zozeer zelfs dat deze wordt gedefinieerd als de " huiskamer van Rome ".

In het midden van het plein de fontein staat de " Fontana della Barcaccia " (1626-29) ( fontein van de lekkende boot) wordt genoemd door Pietro Bernini , de vader van Gian Lorenzo. de vorm van een boot met identieke boeg en achtersteven en is ondergedompeld in een ovale poel. De randen van de zijkanten zijn erg laag, waardoor de indruk wordt gewekt dat de boot op het punt staat te zinken. De fontein werd ook gebouwd ter herinnering aan de overstroming van de Tiber in 1598 Aan de buitenkant van de boeg en achtersteven bevinden zich twee grote wapenschilden van Urbanus VIII met drie bijen ; aan de zijkanten van de wapenschilden komt het water uit nepmonden van kanonneerboten.

Op no 26 van de piazza is het Keats-Shelley House waar Keats stierf aan tubercolose op 25 jarige leeftijd.

This point of interest is part of the tour: wveRome4


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.