San Bernardo alle Terme

wveRome2

San Bernardo alle Terme

Rome, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Het kleine Pantheon

San Bernardo alle Terme werd gebouwd op de omtrek van een van de vier ronde torens die aan weerszijden de overblijfselen van de Thermen van Diocletianus stonden .

In 1598 kwam gravin Caterina Sforza Cesarini op het idee om er een kerk van te maken. Met zijn karakteristieke cilindrische vorm lijkt San Bernardo op een miniatuur Pantheon . Het heeft, net als het Pantheon, geen ramen en ontvangt alleen licht van het grote ronde gat (impluvium) in het midden . Het is een ware triomf van witheid, alleen onderbroken door de grote 18e-eeuwse altaarstukken boven de twee tegenover elkaar liggende altaren, omlijst door polychroom marmer .

San Bernardo werd vervolgens toevertrouwd aan de congregatie van Bernard van Clairvaux , aan wie het is opgedragen.In de kapel van St. Franciscus , die later aan de oorspronkelijke structuur werd toegevoegd, kunt u het grafmonument bewonderen van de Duitse schilder Frederick Overbeck , grondlegger van de Nazarenersbeweging wiens kunstenaars, voornamelijk werkzaam in Rome, zich lieten inspireren door de zuiverheid van de 15e eeuw. eeuwse Italiaanse schilderstijl. In het midden van de apsis staat het orgel gemaakt door Nicola Morettini in 1885.

---------------------------

De kerk werd gebouwd in de 16e eeuw op de plaats van de thermen van Diocletianus. De kerk is gewijd aan de heilige Bernardus van Clairvaux, een cisterciënzer abt en mysticus.

Een prachtige kerk met een rijke historie:

  • Bewonder de prachtige façade: De façade van de kerk is ontworpen door Giacomo della Porta en is een mooi voorbeeld van de maniëristische stijl.
  • Stap binnen in de kerk: Het interieur van de kerk is rijk versierd met fresco's, schilderijen en sculpturen.
  • Bezoek de kapel van Sint Bernardus: De kapel van Sint Bernardus is een prachtige kapel die is gewijd aan de heilige Bernardus. De kapel is versierd met fresco's van Federico Zuccari.

Enkele hoogtepunten van de kerk:

  • Het fresco van de heilige Bernardus: Het fresco van de heilige Bernardus is een meesterwerk van Federico Zuccari. Het fresco toont de heilige Bernardus terwijl hij de melk van de Maagd Maria drinkt.
  • Het altaarstuk: Het altaarstuk is een schilderij van de heilige Bernardus door Giovanni Battista Gaulli.
  • De kapel van Sint Bernardus: De kapel van Sint Bernardus is een prachtige kapel die is gewijd aan de heilige Bernardus. De kapel is versierd met fresco's van Federico Zuccari.

This point of interest is part of the tour: wveRome2


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.