Tempio di Ercole Vincitore

WveRome1

Tempio di Ercole Vincitore

Rome, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Op Piazza Bocca della Verità , grenzend aan de Tempel van Portuno , staat deze kleine en betoverende ronde tempel, het oudste bewaard gebleven marmeren gebouw in Rome.

Het werd ten onrechte Vesta genoemd en was opgedragen aan Hercules Victor , beschermer van de handelaars die hun activiteiten uitvoerden in het nabijgelegen Forum Boarium , het gebied bedoeld voor de veemarkt tussen de Tiber , het Capitool , de Palatijn en de Aventijn .

Ook wel de tempel van Hercules Invitus of Hercules Oleario genoemd , werd de tempel tegen het einde van de 2e eeuw voor Christus gebouwd in opdracht van de rijke olijfoliehandelaar Marcus Octavius ​​Herennius , waarschijnlijk door de architect Hermodoros van Salamis . Binnenin werd een prachtig bronzen cultusbeeld geplaatst , misschien gemaakt door Skopas Minor , een Griekse beeldhouwer uit het einde van de 2e eeuw voor Christus, gevonden onder het pontificaat van Sixtus IV en vandaag bewaard in de Capitolijnse Musea .

Het gebouw, gebouwd in Helleens marmer , heeft twintig Korinthische zuilen , rustend op een getrapte basis bestaande uit blokken tufsteen, waarvan sommige in Lunense-marmer, toe te schrijven aan de restauratie die onder Tiberius werd uitgevoerd, waarschijnlijk na de overstroming van 15 n.Chr.

In de 12e eeuw werd de tempel omgevormd tot de kerk van Santo Stefano delle Carrozze en vanaf het midden van de 16e eeuw werd hij gewijd aan Santa Maria del Sole , na de ontdekking in de Tiber van een beeld van de Maagd dat als wonderbaarlijk werd beschouwd. In het interieur van het gebouw bevindt zich nog steeds een waardevol fresco van de Madonna en het Kind met de Heiligen, uit het einde van de 15e eeuw.

In 1809 , toen Rome de tweede stad van het Napoleontische rijk was, zorgde de architect Giuseppe Valadier namens de Franse regering voor de restauratie van de tempel, in een poging de structuur in zijn oorspronkelijke pracht te herstellen.

This point of interest is part of the tour: WveRome1


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.