Tempio di Romolo

WveRome1

Tempio di Romolo

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Tempel van Divus Romulus (Tempel van Romulus) / basiliek van Santi Cosma e Damiano

Oorspronkelijk was het de plaats van de tempel van Jupitor Stator of Tempel van Penates, te herkennen aan de rotonde. Na de grote brand in 306 n.Chr. begon keizer Maxentius met een groot wederopbouwprogramma op het Romeinse forum. Maxentius en de heidenen verloren terrein aan de christenen, die naar schatting 25% van de bevolking uitmaakten. Maxentius die probeerde de oude oorspronkelijke heidense goden en tempels nieuw leven in te blazen, werd vermoord door Constantijn, die uiteindelijk leiding gaf aan het tijdperk van het christendom.

Maxentius herbouwde deze tempel en droeg hem op aan zijn jonge zoon Valerius Romulus, die stierf in 307 n.Chr. De Romeinen geloofden dat ze, door een tempel te bouwen die aan zichzelf was gewijd, een godheid (God) werden. Keizer Constantijn hernoemde het, na het verslaan van Maxentius, terug naar de oorspronkelijke naam: Tempel van Jupiter Stator

De tempel werd gekerstend in 527 na Christus en de rechthoekige zaal die aan de tempel was bevestigd, werd de basiliek van Santi Cosma e Damiano (Basiliek van de heiligen Cosmas en Damianus). Het was opgedragen aan tweelingbroers uit Griekenland; Cosmas en Damian. Ze waren allebei artsen, die de marteldood stierven en heiligen werden. Het is tegenwoordig een functionerende kerk met een ingang vanaf de via dei Fori Imperiali

------------------------------------------------------

Welkom bij de Tempel van Romulus!

Een klein monument met een grote betekenis:

De Tempel van Romulus is een klein, rond tempel in Rome, gelegen op het Forum Romanum. De tempel is gewijd aan Romulus, de legendarische stichter van Rome. De tempel werd gebouwd in de 4e eeuw na Christus en is een van de jongste tempels op het Forum Romanum.

Een symbool van de Romeinse identiteit:

De Tempel van Romulus is een symbool van de Romeinse identiteit en de Romeinse mythologie. De tempel is gewijd aan Romulus, die volgens de legende de zoon was van de god Mars en een Vestaalse maagd. Romulus en zijn broer Remus werden als baby's te vondeling gelegd in de Tiber en werden gered door een wolvin. De twee broers stichtten later Rome, maar Romulus doodde Remus later in een gevecht.

Een mysterieus monument met een onbekende geschiedenis:

Er is weinig bekend over de geschiedenis van de Tempel van Romulus. We weten niet wie de tempel heeft gebouwd of waarom. De tempel is ook niet genoemd in oude bronnen. De tempel werd pas in de 19e eeuw herontdekt.

Welkom bij de Basiliek van de Heiligen Cosmas en Damianus!

Een kerk met een rijke geschiedenis en prachtige kunstwerken:

De Basiliek van de Heiligen Cosmas en Damianus is een kerk in Rome, gelegen aan het Forum Romanum. De kerk is gewijd aan de heilige Cosmas en Damianus, twee artsen die in de 3e eeuw leefden en martelden voor hun geloof. De kerk werd gebouwd in de 6e eeuw door paus Felix IV en is een van de best bewaarde Byzantijnse kerken in Rome.

Een schatkamer van kunstwerken:

De kerk herbergt een schat aan kunstwerken, waaronder mozaïeken, fresco's en sculpturen. Enkele van de hoogtepunten zijn:

  • Mozaïeken van de heiligen Cosmas en Damianus: De mozaïeken in de apsis tonen de heiligen Cosmas en Damianus die genezen en martelaarschap ondergaan.
  • Fresco's van het leven van Christus: De fresco's in de narthex tonen scènes uit het leven van Christus.
  • Sculptuur van Sint Franciscus van Assisi: De sculptuur van Gian Lorenzo Bernini toont de heilige in gebed.

3 anekdotes over de Basiliek van de Heiligen Cosmas en Damianus:

1. De genezende kracht van de heiligen:

Volgens de legende werden er veel mensen genezen in de kerk na het aanraken van de relieken van de heiligen Cosmas en Damianus.

2. De droom van paus Felix IV:

Paus Felix IV had een droom waarin de heiligen Cosmas en Damianus hem vroegen om een kerk te bouwen ter ere van hen. De paus volgde hun instructies en bouwde de kerk op de plaats waar hun huis had gestaan.

3. De bescherming van de heiligen:

De kerk werd tijdens de eeuwen verschillende keren bedreigd door verwoesting, maar telkens werd ze op wonderbaarlijke wijze gered. De mensen van Rome geloofden dat de heiligen Cosmas en Damianus hun kerk beschermden

This point of interest is part of the tour: WveRome1


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.