Tempio di Vesta

WveRome1

Tempio di Vesta

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Dit bouwwerk was de thuisbasis van de Vestaalse maagden - de priesteressen van de godin Vesta, die hun praktijk beoefenden in de aangrenzende tempel van Vesta.

Vesta-tempels waren rond en hadden ingangen op het oosten om een ​​verbinding te maken tussen het eeuwige vuur en de zon. De cultus werd in de 7e eeuw voor Christus gesticht door Numa Pompilius, de legendarische tweede koning van Rome. Het eeuwige vuur vertegenwoordigde het symbool van de eeuwigheid van Rome en de Romeinen geloofden dat hun fortuin verbonden was met de vlam van het vuur. Zolang het vuur brandde, zou Rome domineren en het blussen van het vuur werd voor Rome als een ramp gezien

Meer een paleis dan een huis, je kunt de overblijfselen van de begane grond bezoeken, inclusief het centrale zwembad, nu omgeven door prachtige beelden van de Vestaalse maagden.

Ze werden zorgvuldig in de gaten gehouden door de Pontifex Maximus, die een aangrenzend huis had. Als ze zich niet aan de kuisheidsregels hielden, werden ze levend begraven in een ondergrondse kamer en werden hun geliefden doodgegeseld. Als ze hun plichten niet nakwamen, zoals het aangestoken vuur laten uitgaan, werden ze zwaar gestraft en werden ze door de Pontifex Maximus met staven geslagen. De regels werden zo streng (geen grapjes toegestaan) en de straffen zo streng dat veel ouders niet bereid waren hun kinderen voor deze taak aan te bieden

De vestalen woonden samen in het Huis van Vestas, dat volledig op zichzelf stond met een keuken, een graanmolen, een oven, baden, eetkamer, zwembaden, een portiek en een binnenplaats, compleet met beelden van eerdere Vestalen.

Na de onderdrukking van heidense rituelen door Theodosius in 390 n.Chr. vertrokken de Vestalen in 394 n.Chr. en werd het complex gebruikt als keizerlijke kantoren

De tempel bleef grotendeels intact tot de Renaissance, toen hij werd ontdaan van zijn marmer en andere bezittingen. In 1549 na Christus werd het ontdaan van het resterende marmer om in heel Italië paleizen, monumenten en kerken te bouwen. Het werd destijds volledig afgebroken en er zijn nog maar enkele pilaren en een gedeeltelijke basis over.

--------------------------

Welkom bij de Tempel van Vesta, een klein maar fascinerend tempelcomplex op het Forum Romanum in Rome, gewijd aan Vesta, de godin van het haardvuur en de huiselijkheid!

Betreed dit heilige oord en ervaar de symboliek van het haardvuur, dat centraal stond in het leven van de oude Romeinen.

Een tempel met een rijke geschiedenis:

 • Oudste tempel in Rome: De Tempel van Vesta is de oudste tempel in Rome, waarvan de oorsprong teruggaat tot de 8e eeuw v.Chr.
 • Vestaalse maagden: De tempel was de thuisbasis van de Vestaalse maagden, priesteressen die verantwoordelijk waren voor het behoud van het heilige haardvuur.
 • Belangrijk religieus symbool: De tempel was een belangrijk religieus symbool voor de Romeinen, die het haardvuur beschouwden als het centrum van het gezin en de staat.

Een schatkamer van symboliek:

 • Circulaire vorm: De ronde vorm van de tempel symboliseert de eeuwigheid van het haardvuur.
 • Heilig vuur: Het heilige vuur in de tempel mocht nooit uitgaan, en de Vestaalse maagden waren verantwoordelijk voor het bewaken ervan.
 • Waterbron: In de tempel bevond zich ook een waterbron, die symbool stond voor de reinheid en levenskracht.

Een getuige van de geschiedenis:

 • Verwoestingen: De tempel is door de eeuwen heen diverse malen verwoest en herbouwd.
 • Laatste restauratie: De laatste restauratie van de tempel vond plaats in de 19e eeuw.
 • Archeologische vondsten: Opgravingen rond de tempel hebben diverse archeologische vondsten opgeleverd, waaronder beelden en altaren.

Extra informatie:

 • Adres: Forum Romanum, 00186 Roma RM, Italië
 • Toegankelijkheid: Metrostation Colosseo op loopafstand.
 • Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 8:30 tot 19:30 uur, zondag van 9:00 tot 12:30 uur.
 • Tips:
  • Bezoek de tempel in de ochtend of late middag om de drukte te vermijden.
  • Combineer je bezoek met een wandeling door het Forum Romanum of de Palatijn.
  • Neem een gids mee of download een audiogids om meer te weten te komen over de geschiedenis, de symboliek en de betekenis van de tempel.

Bonus anekdotes:

 • De Vestaalse maagden genoten een hoge status in de Romeinse samenleving.
 • De tempel was een belangrijk centrum voor religieuze festivals en ceremonies.

This point of interest is part of the tour: WveRome1


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.