Terrazza Viale del Belvedere

wveRome4

Terrazza Viale del Belvedere

Rome, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

ongelooflijk en weinig bekend uitkijkpunt

De Pincio (Latijn: Mons Pincius) is een heuvel in Rome. De heuvel bevindt zich net ten noorden van de oude stad. De Pincioheuvel behoorde niet tot de oorspronkelijke Zeven heuvels van Rome.

In de Romeinse tijd bezaten belangrijke families buitenhuizen en tuinen op de Pincio. De naam van de heuvel komt van een van die families, de Pincii. De gehele heuvel werd binnen de stadsmuur opgenomen toen Keizer Aurelianus tussen 271 en 275 zijn Aureliaanse Muur liet bouwen.

De heuvel is vooral bekend van de Pincio tuinen en de Piazza Napoleone, een klein plein boven op de heuvel dat als een balkon over het onderliggende Piazza del Popolo en het stadssilhouet van Rome uitkijkt.

In 1901 kocht de Italiaanse staat de Villa Borghese (tuinen en gebouwen) van de familie Borghese om er een openbaar park van te maken. Er werd een brug gebouwd, die de Pincioheuvel met het nabijgelegen park verbond, waarna de Pincioheuvel deel ging uitmaken van het park Villa Borghese.

De Terrazza Viale del Belvedere is een ongelooflijk en weinig bekend uitkijkpunt dat een prachtig uitzicht biedt over de daken en koepels van het centrum van Rome. Het uitkijkpunt bevindt zich aan de rand van de Villa Borghese en biedt een onovertroffen panorama waarmee u tot aan het Victor Emmanuel II-monument op Piazza Venezia of zelfs de koepel van de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan kunt kijken.

This point of interest is part of the tour: wveRome4


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.