Trevi fountain

wveRome2

Trevi fountain

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Beroemdste fontein ter wereld

De barokke fontein op het Piazza di Trevi werd oorspronkelijk ontworpen door Bernini voor paus Clemens XII. Het werd echter pas 50 jaar later gebouwd na een (goedkoper) herontwerp door architect Nicola Salvi. De bouw duurde van 1732 tot 1762. De bekendheid van de fontein is gedeeltelijk het resultaat van de vele films waarin de Trevifontein te zien was, waaronder La Dolce Vita, Angels and Demons, The Lizzie McGuire Movie en Roman Holiday.

De bijna 30 meter hoge Trevifontein is tegen de achterkant van het Palazzo Poli-gebouw gebouwd. In het midden onder de boog staat het standbeeld van de nautische god Neptunus, die naar de zee wordt getrokken op zijn schelpvormige wagen getrokken door twee gevleugelde paarden en tritons (jonge goden van de zee). Een van de paarden is kalm en gehoorzaam, de ander is onstuimig. Ze symboliseren de veranderende getijden van de zee. De twee beelden in de nissen (gemaakt door Filippo della Valle) naast Neptunus vertegenwoordigen links overvloed en rechts gezondheid. De naam ' La Fontana di Trevi ' is afgeleid van tre via, oftewel drie wegen. Op de plaats van de fontein kwamen vroeger drie wegen samen.

Het is traditie om tijdens je stedentrip Rome een muntje in de Fontana di Trevi te gooien; houd je ogen gesloten en gooi het muntje met je rechterhand over je linkerschouder in het water. Volgens de legende zal de persoon die de munt gooit op een dag terugkeren naar Rome. Heb je twee munten in de fontein gegooid? Je zult je liefde vinden in Rome . Liever trouwen (of scheiden)? Gooi drie munten in de fontein. Wekelijks maakt de gemeente Rome de Fontana di Trevi schoon en schenkt een groot deel van de opbrengst (1,4 miljoen per jaar) aan een goed doel dat arme gezinnen helpt.

-------------------

Welkom bij de Trevifontein, de grootste fontein van Rome en een van de beroemdste fonteinen ter wereld!

Een imposante fontein met een rijke historie:

De Trevifontein werd gebouwd in de 18e eeuw door Nicola Salvi in opdracht van Paus Clemens XII. De fontein is opgedragen aan de god Neptunus en symboliseert de overvloed van de zee. De fontein is versierd met beelden van zeepaardjes, tritons en andere waterwezens.

Een symbool van Rome:

De Trevifontein is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Rome en is een populaire plek voor toeristen om foto's te maken en een muntje te werpen. Volgens de traditie zal je dan ooit terugkeren naar Rome.

De fontein in detail:

  • De façade: De façade van de fontein is 26 meter breed en 16 meter hoog. De fontein is opgebouwd uit drie bogen, met in het midden een nis met een beeld van Neptunus.
  • De beelden: De fontein is versierd met beelden van zeepaardjes, tritons en andere waterwezens. De beelden zijn gemaakt door de beeldhouwers Giovanni Battista Maini en Pietro Bracci.
  • Het water: Het water van de fontein komt uit de Aqua Virgo, een aquaduct dat al in de 1e eeuw na Christus werd gebouwd.

Een populaire plek voor toeristen:

De Trevifontein is een van de meest populaire toeristische attracties in Rome. Miljoenen mensen bezoeken de fontein elk jaar om te genieten van de schoonheid en de sfeer.

This point of interest is part of the tour: wveRome2


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.