Via del Governo Vecchio

wveRome2

Via del Governo Vecchio

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

Charmante straat met vintage winkeltjes en kleine huis van Rome

De straat heette eerst de Via del Governo, omdat het stadsbestuur van Rome daar zetelde, maar toen de paus de regering in het midden van de 18de eeuw naar Palazzo Madama verplaatste, kwam er vecchio achter te staan. De kinderkopjes zijn karakteristiek voor de straten van het historisch centrum, evenals de Renaissance-façades,

De meeste gebouwen in de straat dateren uit de 15e en 16e eeuw. Het effect is heel oud-Rome en het is moeilijk om niet gecharmeerd te zijn van het gevoel van de geplaveide straat

deze straat eindigt met het beruchte beeld van Pasquino op het gelijknamige plein. Dit klassieke Romeinse beeld dat in de vijftiende eeuw uit de grond werd opgegraven werd vervolgens op dit plein geplaatst en werd al snel een plek waar anoniem kritiek over de paus, de kerk en de regering geuit werd in de vorm van satirische versjes in het Romeinse dialect, de zogenaamde 'pasquinades'. Deze politieke rebellie werd door voorbijgangers gelezen en op deze manier werd Pasquino de stem van het ontevreden Rome.

Naast kleine, vaak dure boetiekjes met hoeden, sjalen, zonnebrillen en kleding staat de straat ook bekend om zijn vintage. Maar liefst drie winkels liggen op hopafstand van elkaar. Op nummer 35 van Michele, op 45 van Cinzia en nummer 110 herbergt de bij elkaar verzamelde kleren van Omero en Cecilia. Alle standaarddingen die in vintagewinkels verkocht worden zijn aanwezig, maar omdat we in het centrum van het centrum zijn helaas wel zonder het fijne kringloopprijsje. Vergeet trouwens niet even een blik te werpen op het kleinste huisje van Rome op nummer 66!

et lekkerste ijsje haal je bij Il Frigidarium, waar je elk bolletje door een laagje chocola kan laten bedekken, pizza eet je bij het familierestaurant Da Tonino, waar de immer bezette tafeltjes boekdelen spreken

---------------------------------

Welkom in de Via del Governo Vecchio, een charmante en historische straat in het hart van Rome!

Een reis door de tijd:

 • Middeleeuwse charme: Stap terug in de tijd terwijl je door deze smalle, geplaveide straat wandelt, geflankeerd door middeleeuwse torens en pittoreske huizen.

  Opent in een nieuw vensteranamericaninrome.com

  Via del Governo Vecchio Rome

 • Historische bezienswaardigheden: Ontdek bezienswaardigheden zoals de Torre del Melangolo, een middeleeuwse toren met een fascinerende geschiedenis, en het Palazzo della Cancelleria, een 15e-eeuws paleis dat ooit de zetel van de pauselijke kanselarij was.
 • Verborgen schatten: Ga op zoek naar verborgen schatten in de vele kleine winkeltjes en ambachtelijke ateliers die de straat sieren.

Een levendige sfeer:

 • Gezellige restaurants: Geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele gezellige restaurants die traditionele Romeinse gerechten serveren.
 • Authentieke bars: Proef een glas Italiaanse wijn in een van de charmante bars waar locals samenkomen.
 • Straatartiesten: Laat je verrassen door de talenten van straatartiesten die hun kunsten vertonen op de pittoreske pleintjes.

Een unieke ervaring:

 • Weg van de drukte: Ontsnap aan de drukte van de toeristische gebieden en ervaar het authentieke Rome in deze charmante wijk.
 • Mengen met de lokale bevolking: Maak kennis met de vriendelijke locals die in deze wijk wonen en werken.
 • Geniet van de Italiaanse levensstijl: Proef de Italiaanse "dolce vita" terwijl je geniet van de zon op een terrasje of slentert door de geplaveide straten.

Extra informatie:

 • Locatie: De Via del Governo Vecchio ligt in de wijk Trastevere, in het centrum van Rome.
 • Hoe er te komen: Je kunt de straat bereiken met bus 8 of tram 8.
 • Beste tijd om te bezoeken: De straat is het charmanst in de ochtend of late middag, wanneer de drukte minder is.

Tips:

 • Draag comfortabele schoenen, aangezien de straat geplaveid is.
 • Neem wat contant geld mee, aangezien niet alle winkels creditcards accepteren.
 • Leer een paar basiswoorden in het Italiaans om met de lokale bevolking te communiceren.

Bonus anekdotes:

 • De naam "Governo Vecchio" betekent "Oude Regering" en verwijst naar de tijd dat de straat de zetel van de Romeinse regering was.
 • De straat was ooit een populaire route voor pelgrims die op weg waren naar het Vaticaan.
 • In de 19e eeuw was de Via del Governo Vecchio een bekende wijk voor kunstenaars en intellectuelen.

This point of interest is part of the tour: wveRome2


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.