Villa Borghese

wveRome4

Villa Borghese

Rome, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

In 1580 kocht de familie Borghese de wijngaard op de heuvel van Piniciano op. In 1605 besloot kardinaal Scipione Borghese, neef van paus Paulus V, om op de wijngaard een luxueus landgoed te bouwen. In de jaren daarna bleef de rijke familie land opkopen rond de wijngaard om zo steeds grotere tuinen aan te leggen.

Als kers op de taart gaf de kardinaal vervolgens de opdracht om een villa in de tuinen te bouwen. De architecten Flaminio Ponzio en Giovanni Vasanzio kregen de eer om de Villa Borghese Pinciana te ontwerpen.

De kunstcollectie die de familie Borghese voornamelijk onder kardinaal Scipione Borghese had verzameld was, en is nog steeds, één van de grootste privécollecties ter wereld.

Eigenlijk was de collectie nog groter, want prins Camillo Borghese moest in 1808 enkele beelden en museumstukken aan de Roomse keizer verkopen. De beroemde standbeelden van de Slapende Hermafrodiet en de Borghese Gladiator worden daarom nu in het Louvre in Parijs tentoongesteld. In 1902 werd het landgoed Villa Borghese verkocht aan de stad Rome en niet veel later werd het domein publiek.

De werken worden tentoongesteld in 20 zalen op 2 verdiepingen. Op het gelijkvloers vind je de kassa, het restaurant, de winkel en de toiletten. Op de eerste verdieping vind je een groot aantal antiquiteiten uit de eerste tot de derde eeuw na Christus en er worden ook heel wat beelden tentoongesteld. Op de tweede verdieping vind je vooral schilderijen. Maar je kan er ook grote beelden bezichtigen van onder andere Alexander de Grote Meleager en Dionysos.

e vindt er topwerken van onder andere Bernini, zoals zijn beroemde beelden van Apollo, Daphne en David maar ook van Leonardo da Vinci, Titiaan en Rafaël. Je kan er ook het beeld Pauline Bonaparte als Venus Victrix van Antonio Canova en het schilderij jongen met fruitmand van Caravaggio aanschouwen.

This point of interest is part of the tour: wveRome4


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.