Vittoriano - Monumento a Vittorio Emanuele I

wveRome2

Vittoriano - Monumento a Vittorio Emanuele I

Roma, Lazio 00187, Italy

Created By: Wim Vermeylen

Information

open 9u30 - 19u30

aan het plein Piazzi Venezia ligt het opvallende witte monument ter ere aan de eerste Italiaanse koning Vittorio Emanuele II. Onder Italianen staat het Monument van Victor Emanuel II ook bekend als ‘Il Vittoriano’ en ‘Altare della Patria’, oftewel het altaar van het vaderland. Het monument herdenkt de eenwording van Italië in 1861 en de daarbij behorende eerste koning van Italië Victor Emmanuel II. Hoewel dit monument ter ere van hem is, ligt hij niet hier begraven maar in het Pantheon.

Het indrukwekkende gebouw werd tussen 1895 en 1911 gebouwd boven op de Capitolijnse heuvel en is een ontwerp van Giuseppe Sacconi. De Altare della Patria bevat veel wit marmer uit de regio van Brescia. Vanwege zijn kolossale vorm (135 meter breed en 70 meter hoog) heeft het gebouw ook diverse bijnamen gekregen, varierend van de bruidstaart, tot het gebit en de typmachine.

Het grote bronzen ruiterstandbeeld van Victor Emmanuel II, centraal voor het monument. Dit standbeeld is van de hand van beeldhouwer Enrico Chiaradia die er bijna twintig jaar aan gewerkt heeft.
Bovenop het gebouw staan zowel links als rechts twee standbeelden van godin Victoria op een vierspan.
Links staat het standbeeld ter ere van de Eenheid, gemaakt door Carlo Fontana. Rechts het standbeeld ter ere van de Vrijheid, gemaakt door Paolo Bartolini.
Het gebouw bevat diverse reliëfs. Deze beelden belangrijke steden in Italië uit.
Onder het beeld van godin Roma ligt het ‘Graf van de onbekende soldaat’, tevens herkenbaar aan de eeuwige vlam en de bewaking door twee militairen. Dit oorlogsmonument, bestaande uit een graf van een onbekende soldaat uit de 1e wereldoorlog, eert alle onbekende gesneuvelde soldaten.
Museo del Risorgimento: dit museum is via de achterzijde met een lift te bereiken en vertelt het verhaal over de eenwording van Italië. Het museum is vooral gericht op Italiaanse bezoekers.
Aan de achterzijde van het monument ligt de pittoreske kerk Santa Maria in Aracoeli (zie foto onder). Het monument is bijna direct tegen deze oude kerk aangebouwd.
Bezoek met een lift het panoramadak van het monument (€ 12) voor een prachtig uitzicht over Rome. De lift bereikt u via het café aan de achterzijde van het monument

------------------------------

Welkom bij het Vittoriano, een imposant monument in Rome ter ere van Vittorio Emanuele II, de eerste koning van het verenigde Italië!

Sta versteld van de grandeur en symboliek van dit monument, gelegen op het Piazza Venezia, en ervaar de Italiaanse trots en patriottisme.

Een ode aan de eenwording:

 • Imposante structuur: Bewonder de massieve witte structuur in neoklassieke stijl, met beelden, zuilen en friezen die de glorie van Italië vieren.

  Opent in een nieuw vensteren.wikipedia.org

  Vittoriano Rome

 • Vittorio Emanuele II: Het monument is opgedragen aan Vittorio Emanuele II, die in 1861 de verschillende Italiaanse staten verenigde tot één koninkrijk.
 • Altaar van het Vaderland: Het Vittoriano is ook bekend als "Altare della Patria" (Altaar van het Vaderland), een symbool van de nationale identiteit en de offers die gebracht zijn voor de eenwording.

Een rijkdom aan details:

 • Beelden: Bekijk de talloze beelden die belangrijke figuren uit de Italiaanse geschiedenis en mythologie voorstellen.
 • Friezen: Lees de friezen die de belangrijke gebeurtenissen in de Italiaanse Risorgimento (de periode van nationale bevrijding en eenwording) beschrijven.
 • Onbekende Soldaat: Bewonder het graf van de Onbekende Soldaat, een symbool van alle Italiaanse soldaten die gesneuveld zijn in oorlogen.

Een panoramisch uitzicht over Rome:

 • Lift: Neem de lift naar het dak van het Vittoriano voor een adembenemend uitzicht over de stad Rome.
 • Terrassen: Geniet van het uitzicht vanaf de terrassen, met zicht op het Pantheon, de Trevifontein en het Piazza Venezia.
 • Een unieke ervaring: Het panoramische uitzicht is een onvergetelijke ervaring en een perfecte manier om je bezoek aan Rome af te sluiten.

Extra informatie:

 • Adres: Piazza Venezia, 00186 Roma RM, Italië
 • Openingstijden: Dagelijks van 9:30 tot 19:30 uur.
 • Toegang: Gratis voor het monument, lift €7.
 • Website: <ongeldige URL verwijderd>

Tips:

 • Bezoek het Vittoriano in de ochtend of late middag om de drukte te vermijden.
 • Combineer je bezoek met een wandeling door het Piazza Venezia en de Via del Corso.
 • Neem een gids mee of download een audiogids om meer te weten te komen over de symboliek, de geschiedenis en de kunstwerken van het Vittoriano.

Bonus anekdotes:

 • De bouw van het Vittoriano begon in 1885 en duurde 25 jaar.
 • Het monument is gemaakt van wit marmer uit Carrara.
 • Het Vittoriano is een populaire locatie voor officiële ceremonies en herdenkingen.

This point of interest is part of the tour: wveRome2


 

Leave a Comment

 


 

Download the App

Download the PocketSights Tour Guide mobile app to take this self-guided tour on your GPS-enabled mobile device.

iOS Tour Guide Android Tour Guide

 


 

Updates and Corrections

Please send change requests to changerequest@pocketsights.com.